2013. szeptember 24., kedd

HOLDUDVAR

A Holdudvar a Margitszigeten található, egy kerthelyiség, 2006 óta a Casino utódja. De az első-hátsó homlokzaton még ott van a régi neve is.

Tavaly kerültem oda, július közepén. A sógornőm ajánlott be, ők adták az éjszakai műszakot a klotyón, de csak akkor fogadtam el a munkát, amikor kiderült, hogy nem ő és a bátyám lesznek a főnököm, hanem bejelent a hely.
Nyilván sokat nyomott a latban, hogy beszélek angolul. Ez sem bratyóról, sem a feleségéről nem mondható el. Takarítani utálok, de ezt nem mondhattam, hiszen vécés bácsinak jelentkeztem. :)
Annyira sok pénzem lett, hogy akkor vettem ezt a laptopot, egy tablet pc-t (eredetileg e-book olvasót akartam), később egy mp3 lejátszót is, hogy ne a tabletről kelljen zenét hallgatnom mondjuk a villamoson. Na meg a kaja! Akkor még nem ismertem a Keletinél a Szendvics boltot, de sűrűn ettem szalámit és sajtot. Azon belül is az olcsóbbakat, de azért minőségi dolgok voltak. Rendszerint a Csarnokban vettem fele annyiért, mint mondjuk a Tesco árak. A tabletnek nagy hasznát vettem, hiszen rengeteg könyv belefér, és a vécében aztán volt idő olvasni! Elég volt olyan fél óránként benézni, hogy mit műveltek a csajok (sokkal csúnyábban hagyták ott a dolgokat, mint a férfiak!), gyorsan helyre kalapáltam, és ültem vissza olvasni.
Szeptember utolsó két hetében már csak hétvégén voltunk nyitva. Október 2-án pedig csupán a fizetésemért és a kijelentkező papírokért kellett bemennem. Aztán volt egy záróbuli is, de azt lemondtam. Ihattam volna ingyen, amennyi belém fér, de egyedül éreztem volna magam, nem érte volna meg.



Idén már áprilisban kezdtem. Jó volt, hogy visszahívtak, ősztől tavaszig szinte egy fillér bevételem sem volt. Most szeptember közepével zárt a hely, és hiába, hogy sokkal korábban kezdtem az idényt, borzalmasan gyorsan telt el a nyár!
Persze ott volt az árvíz, két hétig zárva volt az egész Sziget, hiszen hiába a homokzsákok a futópályán körben, a Duna magas vízállása 
felhozta a talajvizet. Egy-két fa ki is dőlt, a laza talaj nem bírta el.
Próbáltam olyan dolgokra költeni, ami esetleg később pénzt hoz, de eddig nem sikerült egy fillért sem kicsiholni semmiből. Egy kicsit felspéciztem a gépemet, de igazság szerint még ez volt az egyik legkisebb kiadásom, amin nem élelmiszert vettem.

Voltak érdekes dolgok, például a férfivécében a középső boxban (három van) csorgott a víz. Megnéztem, mitől, hát egy kis nylon zacskó volt beledobva. A kábítószert mérik ilyesmiben. Miután felszippantotta az illető a fehér kristályokat vagy a sárgás port, a tartályba dobta, ahonnan nem ment le a vízzel, de nem is engedte a záróelemet a helyére kerülni.
Kisebb javításokért nem kellett a karbantartót hívni, egész otthonosan mozogtam a tartály, vagy a papírtartó zárjának javításában. Jól éreztem magam ott a klotyón, és ha maga a hely nem is hiányzik, azért a munka, és persze a fizetés igen. Nagyon messze van még a tavasz, és egyáltalán nem biztos, hogy visszahívnak.

Na, hát ez nem lett valami vidám bejegyzés, nosztalgiáztunk egy kicsit. Legközelebb azért megpróbálom feldobni egy kicsit a hangulatot! Addig is legyetek rosszak! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése