2016. május 25., szerda

KÖZELEG A TÉL

Ó igen, a Trónok harca! Hát engem is beszippantott ez a sorozat.

Az első évadot kivégeztem, és mondhatom, valóban remek műsor! Összehasonlítani nem tudom ugyan, mivel a Hacktion címűn kívül mást nem ismerek, de butaság is lenne. (Pl. utóbbi mindenképpen előnyt élvez a témája miatt, bár eléggé tudományos-fantasztikus dolgokkal van tele: bepötyögsz vagy húsz karaktert, és megjelenik egy vadidegen épület teljes tervrajza, vagy egy tök ismeretlen parkolóház biztonsági kameráinak a képe. Igen, még válogathatsz is köztük!) Hiszen még a kor sem stimmel.

A kor… Igen, a fantasy-ben az a jó, hogy játszódhatna a Földön is, mondjuk egy régebbi korban (ugyanis ha kardok helyett energianyalábokkal küzdenének, az sci-fi lenne), csak a történelmük más. (Régi és új istenek. A mások több ezer éve a jég alatt alszanak, de hamarosan felébrednek stb.) Csakhogy az amerikai kontinensen a középkorban boldog indiánok lovagoltak a prérin, vagy délebbre talán nem annyira boldog indiánok játszották a korai futballt, hogy aztán a győztes(?) csapat feláldozásra kerüljön – ha jól emlékszem, és nem keverem össze a vallási indítékaikat. Hatalmas váraik egyáltalán nem voltak, ahogy kardjaik sem, így Európai területen kell hogy játszódjék. A Keskeny-tenger lehet akár a Földközi is.

A szereplők. Én nem tudom olyan analitikus szemmel nézni, mint a cikkírók többsége. Nézem, és élvezem. Nem lepődök meg áruláson, intrikán, hiszen jómagam is ugyanezen a bolygón élek. Ezek csak színesebbé és fordulatosabbá teszik a filmfolyamot, amiért végül is szeretjük.
Kiemelném a törpét. Ez annyira cinikus, hogy rögtön belopta magát a szívembe! Cinikus és leleményes. Aki volt már legkisebb a családban, az tudja, hogy olykor milyen rohadt nehéz érvényesülni.
A királynő bátyja az aztán igazi rosszember, de ezeknek gyönyörű stílusuk van, ami tiszteletet érdemel. Tőlem megkapják.
Mint a törpe csupa ránc arcú haverja, aki nagy harcos, és nem játszik tisztességesen, de életben marad egy párbaj után.
Mindenki kedvence Daenerys (itt többnyire a férfiak nevében beszélek), bár eleinte tisztasága, naívsága néhol bosszantott. A rockerek jól hozták magukat, és valljuk be őszintén, a legjobb buli mindig náluk van!

Hát hajrá, jöhet a második évad, most töltöttem le szinte hiánytalanul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése